Cantaloupebiter 400gr
69 kr
Canataloupe blir på norsk kalt også kantalupp og nettmelon, og som andre meloner tilhører den gresskarfamilien. Sorten er tilnærmet kulerund med en smak som har en søt og mild karakter. Den er en sukkermelon (den andre kategorien melon er vannmeloner) som er kjent for sitt vakkert oransje fruktkjøtt som fra naturen er pakket inn i et lett gjenkjennelig skall med et grønt, stripete mønster som minner om netting. Man spiser den frisk og fersk, bruker den i salater, tilsetter den i smooothier, presser den til juice og nyter den ikke minst med spekeskinke og spekepølse.
Dyrker man meloner selv, bør man vite at den er moden når det danner seg en synlig ring omkring stilkfestet. En moden melon vil også ha sterkere duft enn en umoden, og fruktkjøttet skal gi etter for et lett håndtrykk. Mens vannmeloner har steiner i fruktkjøttet (om de ikke er steinfrie), har sukkermelonene steinene langt greiere plassert samlet i en kjerne i midten. Denne er det lett å fjerne med en skje.
Meloner er temmelig søte, men de er likevel sunne og kalorifattige, og dermed har melon en god slankeeffekt. De skiller seg ut som dessert med ikke mer enn 32 kalorier per 100 gram melon. Omkring 90 prosent av vekten er vann. Likevel er det plass til vitamin A og C i tillegg til kalsium.
Det er omkring ti melonsorter på det norske markedet. De vanligste er honningmelon, cantaloupemelon, ogenmelon og galiamelon. Piel de sapo er en nyere sort som foreløpig er sjelden. Den heter forsøksvis på norsk froskeskinnsmelon. I tillegg kommer vannmelon, etter hvert også med gult fruktkjøtt.
Nøtteblanderens cantaloupebiter kommer fra Thailand.
| Nettoinnhold: | 400g |