Resultatet er en saftig og rik kake med dype smaker og masse karakter. Hasselnøttene gir en ristet aroma og ekstra krønsj i hver bit. Den mørke sjokoladen balanserer bananens naturlige sødme.

Bananbrødet er enkelt å lage og krever ingen kjøkkenmaskin. Det egner seg godt som kaffekos, turmat eller til og med frokost. Du kan bruke grove meltyper for en sunnere variant. Det holder seg ferskt i flere dager og kan fryses ned i skiver. En oppskrift som treffer både søtsug og behov for å bruke opp modne bananer.

Ingredienser:
- 3 modne bananer
- 2 egg
- 1 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 dl smeltet smør
- 100 g mørk sjokolade, grovhakket
- 1 dl hakkede hasselnøtter
Fremgangsmåte:
- Mos bananene og rør inn egg, sukker og smør.
- Tilsett mel, bakepulver og kanel.
- Vend inn sjokolade og nøtter.
- Hell røren i en smurt brødform.
Stek på 180°C i ca. 45–50 minutter.