Økologiske mandler 400gr
129 kr
Mandler, kjernene fra mandeltreet, stammer opprinnelig fra Midtøsten, men de blir i dag dyrket over store deler av verden, mens de mange steder også vokser vilt. Bitre mandler har en svært særpreget smak, og slike blir brukt til å smaksette drikkevarer og mat, men må ikke bli nytt i store mengder da de er giftige ‒ 50 stykker er dødelig dose for voksne mennesker. Vanlige mandler er deilig og sunt knask med en mild og nøttelignende smak. Man kan spise dem rå, ristet eller saltet, og man kan nyte dem med eller uten det tynne innerskallet. Helseeksperter anbefaler at man får i seg sen håndfull om dagen.
Bløtlagte mandler blir ofte benyttet i veganske og vegetariske retter, og malt egner de seg som mel i glutenfri bakst. Mandler gir oss marsipan, og de er en selvfølgelig ingrediens i kransekaker. Det er gode grunner til å tilsette dem i frokostblandinger og granola, og de gjør seg som et knuspende sprøtt innslag i salater, sauser og gryteretter. Mandler inneholder mye sunt fett i tillegg til proteiner, magnesium og vitamin E, som alle bidrar til en god helse.
Denne posen inneholder økologisk dyrkede mandler, og man må selv vurdere om man vil velge denne typen framfor andre som er dyrket på annet vis.
Økologiske MANDLER
Energi 2491kJ / 595 Kcal
Fett 52g
-hvorav mettet fett 3,6g
Karbohydrater 6,6g
-hvorav sukkerarter 5g
Protein 21g
Salt 0,01g
| Nettoinnhold: | 400g |